Padel spelregels
Ben je nieuw met Padel?
dit zijn de regels van Padel

Padel is geen tennis of squash, maar het lijkt zeker op een combinatie van de twee! Zo vult één padelbaan ongeveer de helft van een tennisbaan en lijken de spelregels van tennis en padel veel op elkaar. Het spel wordt (meestal) gespeeld door een tweetal tegen een ander tweetal.

Het speelveld wordt gescheiden door een net en is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Een padelbaan wordt omringd door glas- en hekwerk is is 20 bij 10 meter. 

V2 Bewerkt Padel Amstelhof 11

De spelregels

 • Je serveert onderhands, voordat je serveert moet de bal achter de servicelijn stuiteren
 • De bal moet over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen
 • De bal mag slechts éénmaal stuiteren op de grond. Wanneer de bal twee keer stuitert, is het punt voorbij
 • De bal moet eerst diagonaal aan de overkant de grond raken, voordat deze het glas of het hekwerk raakt
 • Om een bal te spelen mag je (niet bij opslag) het glas aan jouw speelkant gebruiken
 • In een rally (niet bij opslag) mag je zonder stuit de bal terugspelen, dit heet een volley
V2 Bewerkt Padel Amstelhof 130

Puntentelling

De puntentelling van padel is gelijk aan dat van tennis: 0, 15, 30, 40, game en deuce bij 40-40. Wanneer je 40-40 speelt moet je twee opeenvolgende punten scoren om het spel te winnen. Je spel verloopt met game, set en match.

Het team dat als eerste zes games wint met twee games verschil, wint het spel. Dit wordt ook wel “best-of-three” genoemd. Een tiebreak (gelijkspel) wordt gespeeld bij 6-6 en gaat tot zeven gewonnen punten met twee punten verschil. Een eventuele supertiebreak (wedstrijdtiebreak) wordt gespeeld tot tien punten met twee punten verschil.

V2 Bewerkt Padel Amstelhof 115

De opslag

De opslag bij padel is anders dan bij tennis en wordt dus altijd onderhands op heuphoogte gespeeld. De bal moet eerst achter de servicelijn stuiteren voordat deze diagonaal over de servicelijn wordt gespeeld. Waar in veel gevallen ook vaak gebruik wordt gemaakt van het glas- en hekwerk is dit bij de opslag niet toegestaan. 

V2 Bewerkt Padel Amstelhof 36

Spelverloop

Tijdens het spel (een rally) moet de bal de grond raken (maximaal 1 keer) voordat het hekwerk of de glaswand geraakt wordt, het is een fout als de bal de grond niet raakt voordat deze het hek- of glaswerk raakt, maar mag dus niet meerdere keren op de grond stuiten.

Het glas- of hekwerk mag wél meerdere keren geraakt worden voordat de bal wordt teruggespeeld. De tegenstander mag de bal direct terugspelen óf via het glas terugspelen, maar de bal mag het hekwerk niet raken voordat deze over het net gaat. Het levert een punt op wanneer de bal via het speelveld over de wand of het hekwerk wordt gespeeld. 

In het kort:

 • De bal moet eerst (maximaal 1 keer) de grond raken voordat het hekwerk of de glaswand geraakt wordt
 • De bal mag niet voor de tweede keer op de grond stuiten
 • Het glas of het hekwerk mag wel meerdere keren geraakt worden voordat de bal wordt teruggespeeld
 • Bij het terugspelen van de bal mag je kiezen om de bal via het glas terug te spelen of hem te volleren
 • De bal mag het hekwerk niet raken voordat hij over het net komt
 • Je mag zelf het net niet aanraken

Wil je je padelskills verbeteren?

Start met de beginnerstraining, wordt beter met de specifieke trainingen of boek een losse les bij één van onze trainers.  

RESERVEER ONLINE!

Padel Amstelhof maakt het je gemakkelijk. Reserveer nú eenvoudig online je baan. Zonder vast abonnement of lidmaatschap. Book, play and have fun! 

JOIN THE COMMUNITY.

Padel Amstelhof is dé padel locatie voor Uithoorn en omstreken waar je gespeeld moet hebben. Speel een potje op één van onze 4 indoor- of 2 outdoor banen. Onze locatie is 7 dagen per week geopend. Na een potje padel kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje in Grand Café La Base. Zien wij je snel, samen met je vrienden, op de baan?   

Schrijf je nú in op onze newsletter en ontvang exclusieve !

 • Exclusieve voordelen & events